AI Academy

“De wereld verandert in de richting van de vragen die wij elkaar stellen.”
Waarderend onderzoekend bejegenen is het werkzame bestanddeel van constructieve samenwerking en florerende organisaties. Appreciative Inquiry Academy is een ‘social entreprise’ met als voornaamste propositie een ‘life changing’ post-HBO opleiding voor hen die zich duurzaam willen ontwikkelen tot AI Practitioner.

Appreciative Inquiry Academy biedt diverse leeractiviteiten aan waarin de deelnemers (waarderend) samenwerken en co-creëren en die de kwaliteit en de effectiviteit van de bedrijfsvoering duurzaam ten goede komen. De thematiek laat zich indelen als ‘kunstje, kunst en levenskunst’.
De structuur van een AI-interview en AI-summit bestaat uit vier fasen: Discover, Dream, Design & Destiny. Dit is het ‘kunstje’ waarin deelnemers uitgebreid oefenen.
Het wordt kunst indien je de toepassingsmogelijkheden van Appreciative Inquiry leert betrekken op complexe organisaties waardoor AI een verbindende kwaliteit wordt in leiderschap-, strategie- en organisatieontwikkeling.
AI als levenskunst impliceert dat het bewustzijn en met name de grondhouding van de individu onderdeel wordt van de aanpak. Dit vraagt de meeste oefening, maar is uiteindelijk een life changing experience, zoals veel deelnemers beamen.

Ik ben een van de oprichters, kerndocent en coach van het zogenaamde AI-actieleertraject en ik ben een van de vijf partners van de huidige netwerkopzet van AI Academy.

Link naar de AI Academy website