“Hoe beweegt u uw organisatie tot structureel leren, ontwikkelen en innoveren? Bouw, als ware een kathedraal, een krachtbron in uw organisatie, een doorontwikkeling van de opleidingsfunctie: een huisacademie die er gaandeweg voor zorgt dat leren ‘gewoon’ wordt, en dat iedereen duurzaam leert.
Stelt u zich eens voor dat u al het potentieel in uw organisatie zou ontsluiten… dé manier om uw organisatiestrategie te realiseren!”

Cees Hoogendijk

Auteur “Krachtbron van een lerende organisatie”

Huisacademies

Huisacademie is de verzamelnaam voor de manier waarop de leerprocessen in organisaties kunnen worden georganiseerd. Zodoende wordt het leervermogen van een organisatie van binnenuit ontwikkeld.
Huisacademies is ook het netwerk van experts voor het duurzaam organiseren van het leren en ontwikkelen in organisaties.

In de praktijk ervaren de leden van dit netwerk twee dominante ontwikkelstadia:

  • Een (team van) opleidingsfunctionaris(sen)
  • Interne trainingsinstituut of corporate university

Het groeiperspectief omvat echter vier groeifasen, waardoor dergelijke ‘huisacademies’ nog een flink stuk kunnen doorontwikkelen, en dus van nog meer toegevoegde waarde kunnen zijn voor het succes van hun organisaties.

Ik ben één van de vijf mede-oprichters van dit netwerk en medeontwikkelaar van de Acadroom. Mijn focus is op lerende organisaties als strategie en de effectiviteit van leren onder meer door blended learning.

Link naar de website van huisacademies.org. en link naar mijn white paper over effectief leren.