Ketensamenwerking

ketensamenwerkingEen organisatie moet eerst intern leren samen te werken, voordat het succesvol in ketens kan functioneren. Door afzonderlijke processen op elkaar af te stemmen en de kwaliteit van de organisatie als geheel te bevorderen; door professionals meer ruimte te geven hun vakmanschap in te zetten bij het afstemmen met collega’s en andere stakeholders; door snel te leren van experimenten en nieuwe verbeterinitiatieven te starten.
Gesterkt door dergelijke interne initiatieven durft een organisatie te vertrouwen op het leren samenwerken met derden. Zonder deze basis rest een juridische aanpak, waarin ‘alle’ mogelijkheden en risico’s in afspraken zijn vastgelegd. Georganiseerd wantrouwen.
Wanneer de omgeving te complex, te veranderlijk is geworden en contracten onmogelijk alle risico’s kunnen voorzien, dan heb je nieuwe samenwerkingsvormen nodig met leveranciers en partners die in de uitvoering worden betrokken. In deze update passeren verschillende (strategische) samenwerkingsvormen die in ketens worden aangetroffen.

Om een stevig referentiekader te ontwikkelen volgen we de fasegewijze ontwikkeling van resource management en ketenontwikkeling. Daarin komen nieuwe ontwikkelingen in de markt van het toeleveren, uitbesteden en strategische samenwerken van organisaties aan de orde. Naast het samenwerken met derden gaan we ook in op het transformeren van de verticale organisatie tot een vlechtwerk. Dit is bijvoorbeeld relevant voor zorgorganisaties die inspelen op de ambities in het sociale domein en hun zorgprofessionals laten opgaan in kleine, soms virtuele organisatie-eenheden, diep in de wijken, dichtbij hun (potentiële) cliënten.

p

Datum 9 juni
Tijd 13:30 tot 17:00 uur
Inclusief netwerkborrel en  leeromgeving
Docenten Marcel van Marrewijk en Pieter Severijn
Prijs € 450,- (ex btw):
Locatie Blaak 516, Rotterdam